--------------------------------------------------------

Контакт

Поштоване колеге, пријатељи фруле, Вама и нама занимљиве информације, фото, аудио и видео материјале о Вашем и уметничком животу других фрулаша, о фрулашким манифестацијама у Србији можете нам доставити на неколико начина:
1. електронском поштом:
srpskafrula@yahoo.com
2. поштом: Удружење фрулаша Србије, Животе Стојадиновића 21, 37000 Крушевац
3. тел/факс 037 401-912 моб. 063 8483-765
4. лично у просторије Удружења у Културном центру Крушевац

---------------------------------------------------------------------------

"Златна фрула Пролом Бање"

У организацији АД "Планинка" у Пролом Бањи је 6.09.2008. године по четврти пут за редом организована традиционална манифестација "Златна фрула Пролом Бање". За учешће на такмичењу пријавило се 15 фрулаша из Ниша, Прокупља и Крушевца, а њихово свирачко умеће оцењивао је стручни жири у саставу: Славољуб Митровић, професор музике, Гордан Бојковић, професор музике и Зоран Перић, координатор културних активности у Пролом Бањи. Према оцени стручног жирија најбоље музичко извођење на фрули показао је Милован Милошевић, из Бошњана, код Крушевца, чиме је заслужено освојио прво место и титулу "Златна фрула Пролом Бање". Друго место припало је фрулашу Живојину Богосављевиђу, из Ћићевца, а треће место Слободану Миленковићу, из Батота, код Бруса.
-Први пут сам у предивној Пролом Бањи и утолико ми је драже ово признање. Крушевачки крај је традиционални расадник добрих фрулаша и мени је драго да на овакав начин браним углед Удружења фрулаша из Крушевца. У њему се сваке недеље дружимо, музички усавршавамо и договарамо како да негујући фрулашко музицирање чувамо и афирмишемо народну музичку традицију Србије - каже првонаграђени Милован Милошевић.
На манифестацији "Златна фрула Пролом Бање" учествовало је 9 фрулаша из крушевачког краја, а сва три награђена фрулаша су активни чланови Удружења фрулаша "Адам Милутиновић", из Крушевца.
Фото: Чланови Удружења фрулаша "Адам Милутиновић" на манифестацији "Златна фрула Пролом Бање"

Фото: Награђени фрулаши: с лева на десно - Живојин Богосављевић, Милован Милошевић и Слободан Миленковић

Нема коментара: